середу, 7 жовтня 2015 р.




Кілька фактів


Картинки по запросу цікавинки з інформатики
  • Фільм «Трон» 1982 року був одним з перших фільмів, в яких широко застосовувалася комп’ютерна графіка для створення спецефектів. Однак картина була виключена зі списку номінантів на «Оскар» за візуальні ефекти. Конкурсна комісія обгрунтувала це тим, що творці фільму смошеннічать, використавши комп’ютери.
Назва компанії 1С було спочатку назвою її власної пошукової програми: не більше 1С (однієї секунди) потрібно для отримання необхідної інформації.
  • Датацентр IBM в швейцарському місті Уітікон, побудований в 2008 році, підігріває воду в місцевому басейні за рахунок відведення тепла від масиву серверів.
Перший електронний лист був відправлений в 1971 році Реєм Томлінсоном, автором програми для обміну повідомленнями між комп’ютерами. Він же запропонував використовувати значок @ для розділення імені користувача і комп’ютера. Адреса містера Томлінсона виглядала так: tomlinson @ bbn-tenexa.
  • Вчені з Університету Каліфорнії підрахували, що за свою історію людство виробило більше 28 Екзобайт (1 Еб = 10^18 Біт) унікальної інформації
Комп’ютер ENIAC, вагою 27 тонн, містив 17468 ламп, 7200 кремнієвих діодів, 1500 реле, 70000 резисторів і 10000 конденсаторів.
  • Обчислювальна потужність – 300 операцій множення або 5000 операцій додавання на секунду. ENIAC став першим комп’ютером, який можна було перепрограмувати для рішення повного діапазону завдань.

Немає коментарів :

Дописати коментар